Announcement

Collapse
No announcement yet.

Search

Collapse
64 results in 0.0915 seconds.
Keywords
ultimaker 3
Members
Tags
  •  

  • longbeardpolymer
    replied to hello at all
    I would suggest that you avoid dual extrusion or get a really high quality dual extrusion machine. it would be cheaper to print ASA with ASA support. then you cut the support off with tools. if you want multi material then you should also say what your budget is. if you get a cheap multi material printer, you will regret it. I can print ASA on an ender 3 if I upgrade the hotend and the bed heater only. you throw a garbage bag over the printer to raise the air temperature. yes it is a cheap 3d printer...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • bmxer13
    replied to Need Help: Newbie problem
    / The following define selects which electronics board you have. Please choose the one that matches your setup
    // 10 = Gen7 custom (Alfons3 Version) "https://github.com/Alfons3/Generation_7_Electronics"
    // 11 = Gen7 v1.1, v1.2 = 11
    // 12 = Gen7 v1.3
    // 13 = Gen7 v1.4
    //3 = MEGA/RAMPS up to 1.2 = 3
    // 33 = RAMPS 1.3 (Power outputs: Extruder, Bed, Fan)
    // 34 = RAMPS 1.3 (Power outputs: Extruder0, Extruder1, Bed)
    // 4 = Duemilanove w/ ATMega328P...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • mikisiemanko
    replied to good morning everybody
    good evening my friend that is wrote on the page about pcb

    Product Features

    • Set on Ultimaker and Arduino mega2560 function on a motherboard, in terms of both hardware and software perfectly replace the Arduino Mega2560 + Ultimaker Shield combinations, and the volume occupied by smaller, more convenient connections, higher stability
    • Using ATmega2560 as the main chip, with the use of high-performance USB chip FTDIFT232RQ
    • The main circuit adopts SMD fuse, power supply port for reverse
    ...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • Ender 3 issue - Z axis is always adding .2 mm before print

    I apologize if this was addressed elsewhere. I searched but did not see this issue already addressed. Over the past few days I have received my new Ender 3 Pro, put it together, successfully printed the Dog and Cat file supplied on the SD card. Next I tried printing four different files from Thingiverse with all of them having the same results. As soon as the printer starts to lay down the first layer, I notice on the LCD screen that .2mm is added to the Z axis. This makes the head just spit out...
    See more | Go to post

  • Tihsho
    started a topic CR10S Pro Issues with Latest Cura w/ OctoPrint

    CR10S Pro Issues with Latest Cura w/ OctoPrint

    Hey everyone!

    I've been running my Creality CR10S Pro with Cura and OctoPrint for coming up to two years. During this time I held off upgrading Ultimaker Cura because "it just worked". With my security mindset kicking in I decided to upgrade Cura to the latest version last week and I've run into a big problem. Since the upgrade the homing process sent after slicing from Cura has tried to go past the boundaries on the Y-axis. When it tries to home past it, it obviously causes...
    See more | Go to post

  • longbeardpolymer
    replied to Problem with print
    the first question I asked was what nozzle size did you install on your ender 3. I can't look at profiles for other nozzle sizes right now because I am using 0.2 nozzle. I can only see default cura profiles for .2 nozzle. there are two of them. you need to go in there and save the profile. you can do it if you look around. Ctrl J on the keyboard brings up the manage profiles window. export the profile that you are currently using. whatever the name is. use that one. remember where you save the file....
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • LibraryDragon
    started a topic Hot end temp check?

    Hot end temp check?

    What tools do you use to run diagnostics on the hot end? I'm thinking of some kind of external sensor that would work independently of the machine's sensors.

    I am having some apparent heating issues on a WanHao & an Ultimaker.
    -- I think the Ultimaker will need some new sensors (trying to figure out which one(s) exactly... hard to do without a diagram or something, just reading maintenance stuff and matching the parts on the pictures/videos to the names given in the explanation....
    See more | Go to post

  • DaveTech204
    replied to Print Keeps Falling Over
    I've been a Ender 3 / Cura user for 9 months and I've done a lot of small print projects.

    If you really want to print it standing on end like that I think you'll need to adjust your support settings.
    There is an overhang angle setting that changes how steep an angle to add support to. https://ultimaker.com/en/resources/52866-support
    That link will take you to the description for the Support Setting in Cura. Change that setting and use a raft, it should help. Just check what...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • longbeardpolymer
    replied to Problem with print
    I got a notification that you posted something via email but I don't see it in the thread. maybe it is a glitch. you said "here is where it should be but isnt". uninstall the old version of cura. use cura 4.4 or cura 4.5. I am using 4.5. that is what you should use. if you purchased your printer new it came with 3 nozzles. look at the nozzles that are not installed on the printer. process of elimination. if you have a 0.2mm and a 0.6mm in the box then you have a 0.4mm installed on the...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • huntleybill
    started a topic Why does my LCD not work?

    Why does my LCD not work?

    • Hi all
      I have the Makerfarm Prusa i3V 8" with a new RAMPS 1.4 that I just finished putting on the "itty bitty flex dual extruder". Everything seems to work ok except the LCD display. If I plug my laptop in with the power to the printer turned off, the display works fine (backlit fine with nice bright white characters). With the laptop connected and the power to the printer turned on, the display shows a lit background and faint black lettering (very hard to see but workable).
    ...
    See more | Go to post

  • Reporting. After 3 weeks, I did it. I fixed the Silent Gliss roller blind mechanism, almost from scratch. It took maybe 60 hours of work if someone is interested. This includes learning Ultimaker and all it's settings, learning about PLA and PVA (which was not useful in the end), learning Ultimaker's nozzle and melting problems, learning Sketchup for 3D modeling, making a considerable amount of failed prints.

    What took the most time was this: when my Silent Gliss plastic parts broke,...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • natwil
    started a topic For Sale: Ultimaker 3 3D Printer

    Ultimaker 3 3D Printer

    Selling my slightly used Ultimaker 3 3D Printer. This printer functions beautifully and was used for only 15 prints. This set up includes a filament starter pack that includes 8 rolls of various colored PLA and 2 rolls of PVA (water soluble) material. Asking $3000/obo for this set up, kindly PM if interested. Thanks
    See more | Go to post

  • kelvinmead
    replied to Help with my prusa i3 pro b
    ok, to start with, i feel your pain. i have the same machine.

    the machine isn't very cleverly built and i have done a couple of minor modifications to mine, but to alleviate your issues.

    firstly, ignore all the software that is supplied and grab a copy of cura
    https://ultimaker.com/en/products/cura-software

    and repetier
    https://www.repetier.com

    now, cura can print, but its not great, and repetier can slice, but its not great.
    ...
    See more | Go to post

    Leave a comment:


  • MauroScattolini
    started a topic Ultimaker 2+ and 3 - Issue with filament

    Ultimaker 2+ and 3 - Issue with filament

    Hello there,

    I'm having some issues with the 2+ and 3 Ultimaker 3D printers. The filament every now and then is getting 'pinched' too much and ends up like in the photo below, causing the printer to stop loading the filament and basically lose a whole night of printing. It keeps working without extruding the material.

    Does anyone of you encountered the same issue? We are a bit frustrated since we recently sent both the printers for a check up/repair, and they are still...
    See more | Go to post

  • MauroScattolini
    started a topic Ultimaker 2+ and 3 - Issue with filament

    Ultimaker 2+ and 3 - Issue with filament

    Hello there,

    I'm having some issues with the 2+ and 3 Ultimaker 3D printers. The filament every now and then is getting 'pinched' too much and ends up like in the photo below, causing the printer to stop loading the filament and basically lose a whole night of printing. It keeps working without extruding the material.

    Does anyone of you encountered the same issue? We are a bit frustrated since we recently sent both the printers for a check up/repair, and they are still...
    See more | Go to post
Working...
X