Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ender 5 Plus adhesion problems

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Ender 5 Plus adhesion problems

    I recently purchased an Ender 5 Plus. The assembly went well but I'm having trouble with the PLA not sticking to the back end of the build plate (the side opposite of the Ender logo). I have included STL and gcode files as well as pictures so you can see what I am trying to print and how the model is lifting off the right rear of the build plate. Please note the same problem also occurs at the left rear side.

    I tried printing this model with a “raft” and without a “raft” and got the same results of the model lifting and not sticking to the back end of the build plate.

    It should be noted that I’m using the PLA filament that came with the Ender 5 Plus.

    What can I do to correct this bed adhesion problem? Thank you in advance for helping me with this situation.

    https://drive.google.com/drive/folde...Bj?usp=sharing

    #2
    I'm getting the same, but front left and back left, I keep adjusting the bed height to compensate, but its a pain, brim don't work at all, rafts are lifting/curling and I'm getting 'stringing'. Using PLA from Real Filament, bed temp 65, nozzle temp 210. Done auto and manual levelling and it makes no difference. If you find out a solution. I'd appreciate a heads up.
    cheers.

    Comment


      #3
      clean it with acetone, and get some 3DLac spray, you’ll never look back

      Comment

      Working...
      X