Announcement

Collapse
No announcement yet.

powerspec pro i replaced board with geeetech mightyboard no motors work now

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    powerspec pro i replaced board with geeetech mightyboard no motors work now

    Hi ive had this powerspec pro 3d printer sitting for like 3 years broken. im finally getting to it. Ive replaced the board with a geeetech mighty board.and thats where i got stuck and couldn't get past it. Now Ive gotten the heat bed to heat up and the extruder to heat up (i only have one hooked up right now). now i cant get any stepper motors to move and it doesn't register on my PC. can anyone help. I literally paid a thousand dollars printed 5 things and it overheated then it sat for the past 3 years... I need to know if the stepper motors are wired differently. or what because Ive tried everything i can think of
    Last edited by Admin; 03-05-2018, 08:23 PM.

    #2
    I think I maybe able to help 1 ...do you have an multi meter? What goes bad on the printers are the cables ...but after hundreds of hours ... but stepper also could have failed.. you will need to check the Vref voltage on each stepper..

    Comment


      #3
      Check your wires to the stops ensure they are not stuck in a close position .. you will need a paper clip to close the loop on one side of your cables..

      Comment


        #4
        i bought the new stepper controllers that were supposed to be with that board and yes i have a multimeter. but i literaly printed a like 5 to 10 times i think the wires are differsnt to the motors or something. i cant get it to register thru the usb for some reason. it says cant find a port

        Comment


          #5


          Originally posted by Dan20129
          i bought the new stepper controllers that were supposed to be with that board and yes i have a multimeter. but i literaly printed a like 5 to 10 times i think the wires are differsnt to the motors or something. i cant get it to register thru the usb for some reason. it says cant find a port
          I see what OS Windows or mac...either way download Flash print connect it via u sb and try to update the firmware..it will try to connect to 'll port to identify the printer...let me know....how you make out...

          Comment


            #6
            Thanks ill try that now!

            Comment


              #7
              windows 10 64 bit. i cant see it in my device list. its saying. theres no com port

              Comment


                #8
                That to me is driver issue...I have pc and a mac I will test on my pc...get back to you

                Comment


                  #9
                  yeah i cant figure out how to pick a com port its wierd! Thanks for trying

                  Comment

                  Working...
                  X